lauantai 5. huhtikuuta 2014

Päivä St. Louisissa, osa 1

Olemme miehen kanssa hieman haikailleet uutta jenkkien matkaa kesälle 2015.  Ja koska vaihtariaikojen muistoja olisi ihanaa päästä verestämään, samalla on alkanut tietenkin "Paikat, joissa haluaisit vierailla uudelleen St. Louisissa" -leikki. Minä vein tämän kuvitelman niin pitkälle, että aloin suunnitella kahta täydellistä päivää St. Louisissa. Tässä niistä ensimmäinen.

Päivä 1: Forest Park ja Delmar Boulevard

Päivän aloittaa lounas Boathousella, jonne on lyhyt kävelymatka Forest Parkin metrolink- asemalta. BLT-sandwichien jälkeen voisi vuokrata polkuveneet ja lähteä seilaamaan Forest Parkin Grand Basinille. Ihailin polkuveneitä aina kaukaa, mutten koskaan saanut houkuteltua miestä ajelulle. Jos pääsen uudelleen St. Louisiin, niin tämä puute on pakko korjata! Grand Basin on muuten miltei ainut, mitä on jäljellä St. Louisin maailmannäyttelystä - ennen sitä ympäröivät maailmannäyttelyrakennukset, nykyään suuri puisto museoineen ja eläintarhoineen. Polkuveneellä voi polkea pitkin Forest Parkin vesialtaita ja puikkelehtia siltojen ja suihkulähteiden lomassa. Samalla saa hyvän kuvan alueesta, laajoista viheriöistä ja mäen päällä kohoavasta taidemuseosta.



Boat House polkuvenerivistöineen

Polkuveneajelun jälkeen voi lähteä jalkaisin tutkimaan Forest Parkia. Taidemuseo on vain pienen kiertoreitin varrella matkalla eläintarhaan - siellä kannattaa käydä pistäytymässä vaikka muumioita ihmettelemässä, sillä erikoisnäyttelyjä lukuunottamatta kaikki on ilmaista. Kovin iso tai ihmeellinen taidemuseo ei kuitenkaan ole, joten askeliaan säästelevä voi jättää sen väliin - itse kyllä haluaisin käydä lyhyesti pistäytymässä. Jos puistonäkymistä ei saanut vielä tarpeekseen, voi levähtää taidemuseon rinneviheriöllä Grand Basinia katsellen.

Näkymä taidemuseon rinteeltä Gran Basinille






Syksyistä puistoa


Taidemuseon rinne on paras piknikpaikka: 





Seuraavaksi onkin vuorossa päivän kohokohta, eli St. Louis Zoo. Eläintarha on suosittu matkakohde kauempaakin, sillä se on paitsi laaja ja hieno, myös ilmainen! Yhteen päivään on aika mahdotonta mahduttaa kaikkea, joten kannattaa valita taistelunsa. Itse haluaisin käydä katsastamassa pingviinit (pingviinitalo on kyllä huhujen mukaan tällä hetkellä rempassa, sillä sen yhteyteen rakennetaan tilat jääkarhuille), hylkeet, kissaeläimet, virtahevot ja elefantit.

Hyljeallas


Minä ja elefantit 


Eläintarhan alue on muutenkin kaunis lampineen ja polkuineen. Perhostalossa voi käydä ihmettelemässä perhosia...





Eläintarha talvella: 



Kun eläimistä on saanut kyllikseen, voi suunnata takaisin Forest Parkin metrolink-asemalle  ja ottaa suunnan kohti Delmar Loopia, jonne pääse kätevästi samannimiseltä metrolink-asemalta.

Delmar Loop on eläväinen ostos- ja ravintola-alue, joka on saanut "10 Great Streets in America" -maininnan. Me kävimme siellä viimeksi ihmettelemässä Maya Angeloun tähteä. Syömässä voisi käydä esimerkiksi Chicago -tyylistä deep dish pizzaa tarjoavassa Pi -ravintolassa. Jälkiruualle voi suunnata Fitz's -limutehtaalle nauttimaan Root beer floatin, joka on limsaa jäätelöpallolla höystettynä. Tai jos root beer maistuu mielestäsi lähinnä crc:ltä (niin kuin minusta), voi jäätelöpallot tilata myös suomalaisittain perinteisemmän limsalaadun sekaan.

Tai oikeastaan, jos oikein juonille päälle sattuisi, voisi jälkiruualle mennä ensin, ja yrittää yhdistää se Fitz'sin pullotusaikatauluihin, jatkaa iltaa kiertelemällä pitkin The Loopin katuja, ja suunnata illalliselle viimeiseksi. Toinen hyvä ruokapaikkavaihtoehto on Cicero's -sporttibaari, jossa voi maistaa St. Louisilaista ruokaklassikkoa toasted raviolia.

Pizzalla Pi-ravintolassa: 


Maya Angeloun tähti The Loopilla


Iltanäkymiä Delmar Boulevardin varrelta: 



Siinäpä se, päivä numero 1 St. Louisissa. Jatkoa seuraa vielä kakkospäivän muodossa. Muuta tämänhetkistä matkakuumeilua voi vilkuilla esimerkiksi täältä: San Francisco -matkasuunnitelmat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti