maanantai 18. helmikuuta 2013

Haaste

Neilikka tagasi minut haasteeseen. Täältä pesee :)

11 asiaa minusta

1. Minussa taistelevat järjestelevä ja aikatauluttava puoli ja se toinen, pieni boheemi. Aaltoilen useimmiten näiden välimaastossa puolelta toiselle. Suunnittelen kaiken huolella, jotta voisin lopulta tehdä spontaanin päätöksen pelkän intuition pohjalta, järjestelen, jotta voisin sotkea kaiken uudelleen.

2. Vaikka minun on ollut usein sitä vaikeaa myöntää, minun on todella vaikeaa olla rationaalinen tai looginen. Jos tunnen jotain, siinä ei mikään järkeily auta, ja muutoin kuin intuitiolla toimiminen tuntuu luonnottomalta.

3. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö rationaalisuudella olisi mitään tehoa minuun. Minulta ei viety jalkoja alta kuiskuttelemalla korvaani runoja, vaan silloin tiesin- keskustelut nykyisen aviomieheni kanssa koskivat Hegelin dialektiikkaa ja Watergate-skandaalia.

4. Ruutineissa parasta on se, että ne voi välillä rikkoa.

5. Punaiset hiukset ovat supervoimani. Kun väri haalistuu ja juurikasvu kasvaa, alkavat voimanikin ehtyä.

6. Elän pääni sisällä ja tämän takia ympäristöni on usein toivottoman sotkuinen. Kaksikymmentä vuotta harjoittelua ei ole vielä auttanut hahmottamaan astioiden laittamista suoraan syömisen jälkeen tiskikoneeseen tai ylipäänsä mitään muitakaan käytännön elämän vaatimia toimintoketjuja.

7. Samasta syystä hampaiden harjaus on jatkuvassa vaarassa unohtua. Toisinaan meikkaan vain harvoin, lähinnä siksi, että tarvitsen kissankokoisen kyltin yöpöydälle muistaakseni poistaa ne illalla.

8. Siedän todella huonosti kofeiinia. Yksi kahvikupillinen alkaa jo tuntua päässä, ja hetken päästä olen yliaktiivinen ja ärtyisä.

9.Olen vihainen nälkäisenä. Kun mies käy kaupassa, kaappiin ilmestyy aina ensiapujogurtteja, joiden pariin minut ohjataan, kun alan polkea jalkaa keittiössä.

10. Lempipaikkani kotona on olohuoneen pörröinen matto, jolla voi makoilla ja kuunnella musiikkia.

11. Kissamme ovat minulle paljon, paljon rakkaampia kuin uskallan edes myöntää. Olisin aivan hukassa ilman niiden jatkuvaa seuraa ja ehdotonta rakkautta.

Sitten Neilikan kysymyksiin:
1. Valitse yksi minulle esitetyistä kysymyksistä ja vastaa siihen.
Tiedätkö älykkyysosamääräsi? (Maagista lukua ei ole pakko kertoa toki.)
Tiedän. Asia oli ennen minulle hyvinkin tärkeä, mutta onneksi nykyään tiedän myös, ettei asialla ole  oikeasti paperilla olevaa numeroa suurempaa merkitystä.
2. Miten nykyiset tulevaisuudenhaaveesi poikkeavat lapsuuden unelmistasi?

Arkkitehdista tulikin kasvatustieteilijä. Go figure.
3. Mikä on salaisin julkinen paheesi?

Punaviini.
4. Mikä on lempikirjasi, ja miksi?

Miikka Nousiaisen Maaninkavaaran luin yhdeltä istumalta, ja itkin ja nauroin vuorotellen. Todellisuus ei ehkä ole niin äärimmäistä, mutta jokin kaikessa tragikoomisuudessa oli huippu-urheilijan tyttärelle hyvin, hyvin tuttua.
5. Kun päätät jotain, pysytkö yleensä päätöksessäsi, vai onko mielipiteesi muutettavissa?

Minulla on yleensä vahva intuitio, ja pulaan joudun lähinnä silloin, kun toimin sitä vastaan. Ihmisten miellyttäjä kuitenkin voittaa intuitioni usein, ja jälkeen päin kaduttaa.
6. Kerro muutama asia, joissa koet onnistuneesi viimeisten viiden vuoden aikana.

- Olen monta kertaa uskaltanut hypätä tuntemattomaan ja luottaa sydämeni ääneen. Tämä on tosin usein tuntunut enemmän pakolta kuin valinnalta.
- Toteutin lapsuudenhaaveeni ja kävin jenkkilässä olemassa straight A student. Millään ei voi mitata sitä turhamaista iloa, jota tämä minulle tuottaa.
- Käänsin myös yhden lapsuuden kammoistani ja aloin liikkua, ilolla. Tämä on ehkä lempiasiani kaikista viime vuosien muutoksista.
7. Mystiikka ja symbolit vai pelkistetty riisuttu kauneus?
Olen vaikea ja sanon, että symbolit ovat riisuttua kauneutta parhaimmillaan. Sanomalla vähän voi sanoa paljon.
8. Millainen olet kun suutut?

Arvaamaton.
9. Mainitse viisi esinettä, joilla on jokin erityinen merkitys sinulle.

1. Vihkisormus, joka maksoi 20 dollaria ja on minusta kauniimpi kuin mikään timanttisormus.
2. Pentikin keramiikkalautanen, joka oli osa Kymijokea kuvaavaa taideteosta.
 3.Pieni vihreä keramiikkakannu, joka on yhä rakkain muisto häistämme. Kiitos Neilikka :)
Näiden jälkeen meni jo kovin vaikeaksi, sillä luovuimme aika tehokkaasti tavarasta ennen vaihtoa. Muiden tavaroiden merkitys on lähinnä käytännöllinen tai ei ainoastaan yhteen tiettyyn kappaleeseen sidottu. Siispä
4. Jalallinen viinilasi. Tämä on minulle ehdotonta arjen ylellisyyttä. Kaikki maistuu paremmalta kauniista viinilasista.
5. Jouluvalosarja merkitsee minulle kotia. Jenkkeihin ostettu kulki mukana vielä hotellihuoneissakin, ja nykyinen asunto ei tunnu ihan vieläkään omalta, kun en ole mistään onnistunut helmikuussa sellaista löytämään.
10. Jos sinulla olisi enemmän aikaa, mitä tekisit? 
Masentuisin :D Olen omaksunut aika kiireettömän elämäntyylin, joten ajan puute ei ole ollut ongelma pitkään aikaan.
11. Koska olet viimeksi nauranut tikahtuaksesi, ja missä seurassa?

Miehen kanssa. Repesimme täysin kesken vaikean joogaharjoituksen, kun kummankaan kroppa ei enää taipunut  haettuun asentoon saatika sitten noussut käsilläseisontaan.

En laita tätä eteenpäin, ainakaan vielä, koska olen sillä tapaa vaikea :D Kopioida saa kuitenkin jos joku eksyy tämän löytämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti